En August Avis

(11.aug.2016) Igen idag har en venlig sjæl efterladt dagens BT her på McDonald’s på Kgs.Nytorv. Lad os hurtigt bladre avisen igennem for at se, om der evt. skulle være en vigtig eller rammende oplysning eller reportage, – forinden vi kaster over en pose 5-kroners bøger fra den nu snart afsluttede udsalgsrunde hos Vangsgaards på Kultorvet.

På forsiden meddeles, at en rig kvinde har købt grevinde Alexandras store, Øresundsnære Østerbro-villa. En oplysning, som vil være interessant for nogle eller endog mange, men som næppe kan siges at være overordentlig vigtig.

Side 2 meddeles, at Dronningen dropper det planlagte statsbesøget til Tyrkiet. Det er vel bare almindelig sund fornuft?

Side 4/5: “Asylansøgere hærger”; d.v.s. hjemsøger købmændene i Allerød, nærmeste station fra Livgardens gamle kaserne Sandholm-lejren, og hvor lovløse (og terrorister?) nu synes at have frit lejde? De gamle Livgardister må vende sig i deres grave.

Obs: Det bør altid være et faresignal, når og hvis vore forfædre må formodes at “vende sig i deres grave”. Husk på: Vi menneskebørn stammer (også) fra Guderne. Ergo uheldigt, hvis Gudernes børn væmmes ved os.

Side 5 er der én, som hedder Pia Allerslev, som har fået en ny kæreste. Big deal.

Side 6/7 omtales Alexandras villasalg nærmere; det væsentligste for os mandlige læsere må vel være, at der er tale om to nydelige og sexede “unge damer”?

Side 8: “DF vil stoppe asylansøgere og integration”; ja – talk is easy. Man kan vistnok ikke helt fri sig for det indtryk, at DF nu i nogen tid har befundet sig i den klassiske catch-22 situation; hvorved her forstås en situation så vanskelig, at kun helt exceptionelt modige og begavede strateger kan håndtere den optimalt, og altså træffe nogle “optimale” beslutninger.

Hvad en optimal beslutning konkret er, det er naturligvis til enhver tid negotiable. Men man kan vel sige, at det ikke er en optimal beslutning at være konfliktsky og håbe, at problematiske udviklinger korrigerer sig af sig selv?

Men forøvrigt er DF jo på ingen måde lige så – eller endog mere konfliktsky end som deres mentorer i ind og udland. Synes at være en meget udbredt sygdom på de bonede gulve, i synderlighed de bonede gulve, hvor “the white europeans” hører hjemme.

Når jeg siger sygdom, så er det jo fordi konfliktskyhed er en tilstand, som man på sigt dør af. Og den hvide europæers kultur og civilation er vistnok døende.

Side 10. Den Kgl. Mønt og Nationalbankens seddeltrykkeri lukkes; endnu en bid dansk identitet slettes: Den allestedsnærværende og effektive salamimetode.

Side 13. Her er der én, der hedder Lars Brygmann, som sælger huset efter en skilsmisse; another big deal.

Side 14. Lederen mener – så vidt jeg forstår – at Dronningen under ingen omstædndigheder bør besøge Tyrkiet; er redaktionen kanhænde blevet mærkbart mere negativ overfor Tyrkiet efter sammes tilnærmelser til Rusland? Må man i den forbindelse evt. forudsætte, at BT’s chefredaktion – i lighed med f.eks. vor Justitsminister? – danser helt og fuldt efter de US-amerikanske NeoCon’s pibe?

Side 15. Socialdemokraten Peter Hummelgaard har et kritisk indlæg om DF’s “asociale” politik. At dømme efter de af hans hidtidige debatinlæg, som jeg har set, er PH ellers i almindelighed både redelig og fornuftig; er forøvrigt ingen selvfølge hverken inden- eller udenfor borgen.

Side 19. Ghita Nørby overrasker igen med vild kjole af Nicholas Nybro. Pardon – søde Ghita – men det er dog en rædselsfuld kjole…

Side 21. “Børn misbrugt i australsk asyllejr”. Man kan læse mere om den globalt set vist meget udbredte misbrug af børn på hjemmesiden http://aanirfan.blogspot.com – som vistnok redigeres af søstre på en klosterskole i Skotland. Man erindrer i den forbindelse det her på blogen tidligere meddelte om, at der efter det oplyste forsvinder siger og skriver 800.000 børn sporløst hvert år alene i USA.

Til slut oplyses på side 26, at “Lina Rafn fik sit store folkelige gennembrud som dommer i X Factor”. Jeg slukkede for fjernsynet for nogle måneder siden, og håber ikke jeg får behov for at tænde for det igen med det første. Og i så fald finder jeg tænkeligt ikke lige straks ud af hvem og hvad bemeldte Lina Rafn og X Factor måtte være.

Summa summarum: BT er jo langt hen ad vejen en underholdningsavis, og som sådan bestemt ikke dårlig eller talentløs; blot synd, at enhver mainstream-avis når talen er om den store politik, altid må og skal efterplapre de US-amerikanske NeoCon’s ønsker, planer og paroler. Det er måske kun den nøgne nød, men det virker dog alligevel lidt talentløst.

*****

Jeg vil gemme posen med dagens høst af 5-kroners bøger til næstkommende indlæg.

*****

Posteres sideløbende på www.gamleboeger.dk og http://blocnotesimma.wordpress.com

Kig også forbi www.twitter.com/gamleboeger

Skriv et svar