Tirsdag 26.april.2016

Denne herlige, omend noget regnvåde tirsdag i april, er det min 72 års fødselsdag. Og da jeg et eller andet kuriøst sted har læst, at mennesker af min type netop bliver voksne med det fyldte tooghalvfjerdsindstyvende år, bør det vist markeres med endnu et indlæg her på min snart halvgamle blog?

I blogosfæren er en 8 år gammel blog nemlig vistnok “halvgammel”? Jeg begyndte at blogge på www.imma.smartlog.dk i 2008; smartlog.dk var en utrolig intelligent konstrueret blogportal, så vidt vides skabt af eet enkelt pæredansk it-geni og drevet af Fynske Medier.

Omkring smartlog.dk var der dengang et utroligt levende blogger- og læser-miljø, som hurtigt gav mange læsere og kontakter/kommentarer. Så ret hurtigt kom jeg op på omkr. 50 hits dagligt og tilsidst i portalens gode tid undertiden på over 1000 daglige hits.

Googlede man titler eller andre nøgleord, kom jeg ikke sjældent op som nr. 1 i Danmark.

Men når man er en skarp, kritisk pen er det øjensynligt uakceptabelt.

Først begyndte Google(CIA?) at censurere, således at jeg næsten helt forsvandt fra Googlinger, hvor jeg tidligere havde været højt oppe på side 1. Derefter ændrede Google i programmeringen, således at man ikke længere som tidligere kunne se søgeordet på hver enkelt googling.

Men så blev chikanerne drastigere. Først kunne man ikke kommentere indlæg. Så forsvandt hele blog-hjemmesider med alt indhold ud i den blå luft. Det er klart, at aktive bloggere begyndte at sive til andre portaler, bl.a. WordPress.com.

Det hed sig nu, at Fynske Medier havde afhændet smartlog.dk, d.v.s. givet den tilbage til “opfinderen”. Hvilket man vist må tage med et dygtigt gran salt, idet de kaotiske tilstande helt eller delvist fortsatte.

Og så ændrede smartlog.dk helt lay-out: I stedet for den hidtidige, meget tiltalende multi-color farvepalet, blev alt nu lyst køkkenblåt. Højst uskønt – men måske i tråd med hvad CIA/Mossad ville have værdsat?

Og endelig: Da jeg i 18.juni.2014 ville postere en satire på statsminister og regering http://blocnotesimma.wordpress.com/2014/06/18/krig-krig-krig/
kunne jeg konstatere at imma.smartlog.dk var blokeret – hvilket den stadig er. Det lykkedes mig med besvær at postere indlæget på min i mellemtiden oprettede parallelportal blocnotesimma.wordpress.com, men kun ved at gå en omvej; min normale login procedure fungerede ikke netop denne dag.

Forhåbentlig har Fynske Medier fået sin evt. interesse for CIA/Mossads velbefindende passende påskønnet? Man kunne evt. notere sig, at et par chefredaktører fra det omhandlede etablissement, tænkeligt noget uformodet?, har kunnet sole sig i TV-spotlysene som kommentatorer i det NeoCon- og Washington-interesserede DR2?

Men i dagens anledning, og i betragtning af det våde vejrlig, forvildede jeg mig endnu engang ind på Kultorvet og Vangsgaards bogudsalg i den gamle bibliotektsbygning. Jeg havde måske håbet at kunne lave en fotoudflugt eller aflægge et besøg, men det er vejret bestemt ingenlunde til.

Og således foranlediget måtte jeg endnu engang stavre ud af døren med en pose bøger á 10 kr. stykket. Her et par af titlerne:

1. Etatsraad og Landkommissær JOHAN MONRAD’S SELVBIOGRAFI (1638-1692). Udgivet efter originalhåndskiftet af S.Birket Smith. Kh, 1888, Gyldendal. 136s, indb.

Denne lille bog har jeg tænkeligt i forvejen, men i så fald i dårlig stand. Denne har øjensynligt stået på Vangsgaards hylder til 200 kr, men er nok afskrevet til udsalg p.g.a. af de temmelig mange brune pletter.

Forresten er bogen utvivlsomt interessant, der eksisterer ikke mange selvbiografier fra den tid. Johan Monrad er jo som person ikke af stor interesse, men han fortæller levende og interessant om livet i Chr.4 og Fr.3’s tid, ligesom udgiverens talrige anmærkninger er værdifulde.

3. KØB OG SALG AF BOLIG. Af Sanne Nygaard Christensen. Nyt Juridisk Forlag. Kh, 2009. 150s, hæftet.

Det vil tænkeligt være en god idé at kigge lidt i denne lille bog, før jeg kaster mig ud i nye huskøbs-eventyr.

Igår mandag var jeg for sidste gang ude i Vestsjælland og se på drømmehuset en sidste gang. Jeg havde lavet et forslag til mægleren med et kompromis omkring, hvordan købet evt. kunne realiseres.

Jeg tror mit forslag blev ret positivt modtaget; men da jeg iaftes gik til ro og ikke mindst da jeg vågnede imorges, var jeg klar over, at jeg måtte sige nej-tak. Jeg ville i givet fald blive for økonomis eksponeret i en overgangsperiode.

Der er tale om et stort, ældre hus, med behov for løbende rep. og vedligehold. Noget jeg kun kan klare, såfremt jeg samtidigt sælger ud af min samling af fotohistorie. Men jeg har det jo med at have klar-syn’s drømme, og her er nogle af de drømme jeg har haft de seneste nætter (hele forløbet fra første gang jeg ser huset til idag strækker sig over 14 dage):

Nogen har fjernet salgs/købs-dokumenterne fra det sted jeg har lagt dem. En stor sort slange dukker op i huset. Jeg står og kigger ned i en afgrund. Nogen kører brændte planker væk fra grunden. Et tog jeg sidder i er lige ved at køre ind i en parkeret godsvogn, og der er ikke tid til at redde sig væk (“trainwreck”?). Jeg ser en husbåd, så stor som et stort hus, liggende i havnen i den pågældende by (“Det hele flyder”, resp. “på det vilde hav”?). Jeg ser 3 blåuniformerede (told?)betjente ved havnen i den pågældende by (blåt er vist Mossads farve?). M.fl.

Det sidste vink er ikke det mindst foruroligende; betyder det måske, at nogle mafiøse, rouge elements, i det i forvenjen spooky skattedirektorat vil tage vare på at harassere mig arbitrært, såfremt jeg – fuldt ud legalt naturligvis – måtte sælge ud af min samling, med henblik på at vedligeholde det omhandlede hus.

For SKAT’s beføjelser til arbitrær harassment er vist nærmest ubegrænset? Jeg så for nogle uger siden i lokalpressen en juridisk rådgivers besvarelse af et spørgsmål omkr. samlerpleje og frasalg af derhen hørende objekter. Svaret var i høj grad foruroligende – for der kom ganske enkelt ingen klare svar fra den pågældende juridiske ekspert. Med mindre man da mener det er et klart svar at svare: Måske – og måske ikke?

Jeg i et tidligere indlæg https://blocnotesimma.wordpress.com/2014/10/06/sverige-oh-sverige/
berørt Told, Skat og Efterretningsvæsens næsten ubegrænsede muligheder for at harassere lovlydige borgere arbitrært. Man kan blot fingere en mistanke og bruge det som anledning til at beslaglægge effekter, papierer og filer ganske uden kvittering og mulighed for protest. Naturligvis i særlig grad værdifult overfor bloggere og andre, som kritiserer TPTB (the powers that be).

Og mærkeligt nok har har jeg intetsteds set nogensomhelst forståelse for spørgsmålet om, hvorvidt den globalt operende mafia allerede har vundet indpas i den danske stats magtstrukturer.

Ville det ikke være naturligt om vor kritiske dagspresse interesserede sig lidt for f.eks. skattedirektionens mulige extended slægts- eller andre forbindelse med de mafia-kredse(?) som vel gennem Skats inkompetence har lænset statskassen og skatteyderne for i størrelsesordenen 10 milliarder kr?

Ville det ikke tillige være naturligt at spørge, om et magtfuldt politisk parti har en hemmelig bestyrelse og i så fald hvorfor? Hvad er det man i givet fald vil skjule? Er der måske tale om mere eller mindre åbenbare forbindelser til internationale mafia-kredse?

3. Dagens skoop hos Vangsgaard er vistnok:

C.J.THOMSEN OCH HANS LÄRDE FÖRBINDELSER I SVERIGE 1816-1837. Bidrag til den Nordiske forn- och hävdaforskningens historia. Af Bengt Hildebrand, 2 bind, Stockholm 1937-38. Fortløbende nummereret, ialt 837 s., hæftet.

Jeg har endnu kun haft tid til at bladre lidt i de 2 bøger. Men jeg gætter, omend temmeligt ukvalificeret på, at der må være tale om et af den store svenske historiker Bengt Hildebrand’s hovedværker; der synes i al fald at være tale om en grundig og omfattende undersøgelse af datidens kulturelle forbindelser mellem Danmark og Sverige. Hildebrand havde en dansk mormor, som tænkeligt kan have været en af grunde til hans interesse for den store danske oldgransker?

4. DANSKE MAGAZIN. 4.binds 2.hæfte. Kh, 1973, ca. 140 s.

Hæftet indeholder: “Den danske gesandt i Petrograd, Harald Scavenius’ syn på omvæltningerne i Rusland 1917-1918”. Ved Bent Jensen.

Det kan sikkert være interessant at læse en dansk mands førstehåndsindtryk fra den urolige og dramatiske tid. En tid, som jeg må erkende p.t. ikke at vide synderligt meget konkret om.

Jeg husker dog en kuriøs oplysning, som jeg så på nettet for nogle måneder siden. Den sidste russiske Zar skal være blevet overtalt (eller truet?) til at overføre guld til 5 vestlige banker til et samlet beløb på 2 milliarder dollar i datidens penge. Vel svarende til henved 200 milliarder dollar i nutiden? Hvor disse penge er nu, ved næppe nogen “udenforstående”?

5. LEICA R5. Af Heiner Henninges. München 1988, 200 s, G+G Urban Verlag, hardcover.

Bogen er en gannemgang og udvidet brugsanvisning af Leica R5 kameraet, som kom på markedet i 1987. R5 kameraet (som jeg ikke ejer) adskiller sig fortrinsvis fra forgængeren R4 (som jeg har et ikke helt intakt eksemplar af) ved at have multiprogram-funktioner, samt TTL-flashmåling.

Disse Leica spejlreflexkameraer har vistnok idag ingen særlig interesse for de fleste fotonørder; det har derimod R-objektiverne, som har et godt ry og er efterspurgte til brug på digitalkameraer med en passende adapter.

**********************

(sideløbende posteret på www.gamleboeger.dk og http://blocnotesimma.wordpress.com )

Følg mig evt. også på www.twitter.com/gamleboeger

Skriv et svar