Det små i det store – maj.2016

(21.maj.2016) Vi vil idag slappe lidt af fra alle de seneste kalamiteter og fataliteter, omhandlende spørgsmål om liv og død – more or less. Og hvordan glemmer man mere effektivt alle livets store spørgsmål end ved at kigge dagens udgave af en tabloid avis igennem?

En venlig sjæl har efterladt et eksemplar af BT her på en af hovedstadens McDanalds’er, så lad os ikke lade denne window-of-opportunity gå til spilde, lad os blive oplivet og underholdt for en stund.

I parantets bemærket bør jeg måske ikke reklamere for meget for McDonalds, hvor jeg vist har været stamkunde i hartad en snes år. Jeg kan godt lide det uformelle her – jeg kommer jo ikke for “at se eller blive set” – og en pris på 10 kr for en kop kaffe passer godt ind i min beskedne økonomi.

Men jeg har bemærket, at McDonalds WiFi i provinsen – senest observeret i Nyborg – blokerer alle mine hjemmesider, nemlig: www.gamleboeger.dk , http://blocnotesimma.wordpress.com og www.twitter.com/gamleboeger. Det samme har været tilfældet her i City; men ses dog ikke at være tilfældet p.t.

Jeg er altså kommet i fint selskab: Med f.eks. www.zerohedge.com , www.stevequayle.com , www.aanirfan.blogspot.com , www.washingtonsblog.com .

Man kan dog få lov at se www.drudgereport.com og – mærkeligt nok – også www.veteranstoday.com . Altså slightly fuzzy logic – don’t you think?

Det ER da kuriøst, at mine 3 hjemmesider er blokeret sammen med f.eks. zerohedge.com. Sidstnævnte læses vistnok af de fleste betydende beslutningstagere i international politik og finans verden over – og det gør mine dog næppe i samme omfang!

Kuriøst også fordi det umuligt kan være McDonalds egen idé – hvordan skulle de dog kende min blog gamleboeger.dk eller min twitter stream? Det må være trukket ned over hovedet på dem af NSA, CIA, Mossad et al.

Men hovsa – nu kom vi alligevel ind på noget seriøst – nemlig Grundlovens bestemmelse om at “censur kan ingensinde på ny indføres”. Så lad os kaste os over dagens BT, hvor man – med statsgaranti – ikke støder på så ubekvemme ting som vore grundlovssikrede rettigheder? (For en ordens skyld: Jeg har stor respekt for BT’s intelligente chefredaktion. Og jeg er helt med på at en tabloid først og fremmest er tænkt som underholdning).

Forsiden: Allerøverst stor overskrift om Espersens kvababselse med neger-nigger fataliteten. Et par observationer: Når Espersen tar sagen så tungt, hænger det måske sammen med, at han i sit internationale outlook synes generelt at være meget Washington-TelAviv orienteret. Det har derfor nok gjort ondt evt. at miste anseelse i Washington, der – som onde tunger undertiden påstår – er hovedstaden i TelAviv?

For det andet: Er det virkeligt muligt, at et vaskeægte EU-Parlamentsmedlem kan være uvidende om, at der er afgørende forskel på at sige neger og nigger? Svært at forstå.

I forsidens øverste højre hjørne omtales sangerinden Szhirley; som jeg dog aldrig har hørt om før nu.

Den store weekendhitorie, at dømme efter pladsalotteringen på forsiden – hele 2/3 – er “Kendte bryder tabu: Sådan vinder vi over rynkerne”. Her er BT virkelig modig og er med til at bryde tabu. Bravo! – men forøvrigt forlader vi straks ynkerne.

Side 2: “Kropsdele og Kufferter fundet”; samt “Nybagt far omkom i flystyrt”. Ja, jo, – overskrifter og historier må i en avis, som lever af læsertal og reklamer, klart nok drejes så “the human touch” fanger flest mulige læsere. Og det ville som sagt ikke være rimeligt at dæmonisere en tabloid af den grund.

Men hvem skal så forresten omtale de iøjnefaldende, problematiske momenter i disse suspekte flystyrt? For dette flys – EgyptAir Flight MS804 – vedkommende er de ret let at huske specielt for undertegnede:

18.maj. kl.ca.15: Jeg posterer på mine 2 blogs en historie https://blocnotesimma.wordpress.com/2016/05/18/smaating-og-bagateller-2/, hvori nogle potentielt meget grove forbrydelser – evt. begået af herværende Mossad-agenter? – omhandles.

19.maj. kl.ca.02.30: EgyptAir MS804 styrter ned efter at være afgået fra Fransk lufthavn hvor sikkerheden varetages af et firma, som efter det oplyste er bemandet med (tidligere?) Shin-Bet resp. Mossad-agenter.

20.maj: Det rapporteres på www.aanirfan.blogspot.com, at den Israelske forsvarsminister træder tilbage i protest over “extremists and dangerous elements”.

Jf. et par aktuelle tweets på www.twitter.com/gamleboeger :

EgyptAir flight MS804 was hit on 19 May 2016; on 20May 2016, Moshe Yaalon, the Israeli DefenseMinister, resigned.
http://aanirfan.blogspot.dk/2016/05/egypt-air-israeli-firm-military-drill.html

He said that Israel is being taken over by “extremist and dangerous elements”
http://aanirfan.blogspot.dk/2016/05/egypt-air-israeli-firm-military-drill.html

EgyptAirMS804: “An Israeli newspaper quoted witnesses as saying they saw a fireball in the sky around the time the plane disappeared.”
http://aanirfan.blogspot.dk/2016/05/egypt-air-israeli-firm-military-drill.html

*****

Fast-forward til side 4-5: Der er Espersen-Kofod-sagen igen, på dobbelt-opslag.

Side 6-7: Den såkaldte Naturpakke: Jo, man skulle tro, at det største problem i Europa og Verden lige nu er hvorvidt Danmark får fintunet en naturpakke, som 1) Harasserer det p.g.a. de fra Washington befalede Ruslands-sanktioner stærkt nødstedte landbrug mest muligt og 2) giver diverse miljøpolitikere mulighed for at profilere sig i en sag som er populær i bybefolkningerne.

En bybefolkning som tilsyneladende med glæde accepterer, at kalde en bonde for “bonderøv” (jf. tv-serien) eller “gyllesvin”. Men som ikke accepterer at kalde en neger for neger eller udlænding for udlænding? More fuzzy logic.

I parantets bemærket ville WallStreet meget gerne overtage al dansk landbrugsjord! Hvordan tror miljø-fundamentalisterne det så vil gå med miljøet? Der er forskellige scenarier hvoraf det mest positive formentlig vil være en tilstand i lighed med f.eks. på de store vejler i HanHerred: Øsløs- eller Bygholms Vejler.

Her er ca. 7000 Ha privatejet naturområde; fredet således at den gemene hob ikke har adgang. Jeg husker, at hvis man som barn dristede sig til at fange en skalle eller aborre i en af kanalerne – så faldt fars hammer. Men ejer-kredsen af velhavere har vistnok ret til at gå på jagt efter behag – more or less?

I øverste højre hjørne af side 7 står “Kampfly-køb er en ommer”. Det er Boeing med deres Super-Hornet, som mener at være forfordelt ved beslutningen om flykøbet. Der kan bemærkes meget om det omhandlede flykøb, men næppe ret meget positivt.

1) hvor skal pengene – måske i omgenen af 70 milliarder kr? – komme fra?
2) hvorfor skal man vælge det mest kontroversielle fly, som gennem en lang werdegang har været plaget at en nærmest uendelig række af mere og mindre alvorlige problemer.
3) hvorfor vælger man ikke en sikrere og billigere løsning?
4) hvad skal Danmark i det hele taget med nye kampfly? Der er jo i virkeligheden ingen militær trussel mod Danmark – med mindre man da regner NATO som en trussel? Den af Washington oppiske stemning mod Rusland er forresten næppe længere alene rettet mod Moskva – man har fået ny respekt for russisk militærs formåen efter Syrien-indsatsen – men måske i virkeligheden også mod (Vest)Europa – som er helt tand- og forsvarsløse.
5) en særlig ominiøs teknisk detalje er de USA-kontrollerede servere, som F35-flyet SKAL være konstant opkoblet til via satellit for overhovedet at kunne flyve. USA har altså en dødemandsknap – meget betryggende!

Nederst på side 7 omtales en som hedder Zac Efron, som jeg heller aldrig har hørt om før. But have a nice day!

Side 10 hedder det: “Uventet vidne belaster drabstiltalt sygeplejerske”. Igen må man, når set helt udefra, vist nøjes med at bemærke, at det er jo heldigt at man i ny og næ finder en sygeplejerske eller hjerneskadet læge at gøre til symbolsk syndebuk for 3000 dødsuheld på danske hospitaler! (i USA er tallet over 200.000 p.a.; men der er alle tal jo meget store; f.eks. forsvinder der efter det oplyste årligt 800.000 børn sporløst i USA!).

Side 12 omtales huskatten som “Danmarks vildeste massemorder” (måske kan det være huskatten, som myrder/kidnapper en halv million børn p.a. i USA?). Det oplyses, at man mener en tamkat i England hver sommer i gennemsnit spiser 3 fugle og 6 mus (el.lign). Tillige oplyses, at en huskat ifgl. dansk lovgivning skal blive på matriklen. Men det gælder vel kun hvis den går frit?

Nederst på siden omtales filmstjernen Michael Douglas, som siges at have/have haft personlige problemer. Man tror det – he does not look happy! Det er nok ikke kun Prins Henrik, som føler det ret krævende og belastende at være på hele tiden; rammer nok mange kändiser mere eller mindre.

Side 14-15 dobbelt opslag om det amerikanske præsidentvalg. Men det foregår jo i USA hvor vi danskere heldigvis endnu ikke har stemmeret; så vi lader de politiske kandestøberier ligge for nu.

Nederst side 15 en notits om, at Putin foreslår USA at lave fælles indsats mod ISIL et al i Syrien; lyder jo rimeligt nok; men måske er Putin iblandt lidt optimistisk? Men sagen om krig eller fred i Europa (og Rusland er jo primært eller idet mindste for en stor del Europa) er naturligvis for alvorlig til, at lade den mindste mulighed være uprøvet.

Hjemmesiden www.rt.com spurgte forleden – i anledning af de mange USA-instigerede militærøvelser tæt på Ruslands Europæiske grænser – “are these people really insane?”. Og det er måske i virkeligheden et rimeligt spørgsmål: Er en kultur – hvis religion tillader og tilskynder til drab på udenfor denne kultur stående nationer, lande og mennesker – i virkeligheden ikke syg?

I så tilfælde vil Putin’s – og andre europæeres – optimisme muligt blive skuffet. For som Nietzsche skal have sagt: “Mod den stupide pande er hammeren et legitimt våben”. Eller tilpasset til vor situation – at sindsygt agressive mennesker (eller kulturer) kun forstår eller accepterer hammerens argument?

Side 21 læses: “Fantastisk ferie med Fido på hundehotel”. Ja – det er de store problemer BT med forkærlighed (ikke) beskæftiger sig med. Hvilket man forsætter med på side 22, hvor man spørger: “Skal det koste en bøde ikke at afhente bestilte bøger på biblioteket?”. Det er er alvorligt spørgsmål, som vi må tænke over i nogen tid, forinden sagen kan kommenteres yderligere.

Ligeledes side 22 findes spalten: “Debat på twitter”. Men heldigvis er det kun folketingspolitikere som kommer til orde i BT’s twitter-univers; og på den måde garanteres vel, at som regel kun de lette, underholdnings-egnede problemer kommer på bordet?

Slut på denne smukke maj-lørdags avislæsning. Forresten læser jeg nu næsten kun nyheder på nettet, hvoraf jeg plejer dagligt at kommentere et udvalg på www.twitter.com/gamleboeger.

De ærede læsere ønskes en god weekend!

*****

Posteres sideløbende på www.gamleboeger.dk og http://blocnotesimma.wordpress.com

Kig også forbi www.twitter.com/gamleboeger

Skriv et svar